fbpx
Käännöskielet
Valikko

Latvian juhlapäivät 2022

latvian juhlapäivät 2019

Latvian juhla- ja vapaapäivät vuonna 2022 ja sopivat latviankieliset toivotukset jokaiseen juhlaan.

Latvialaiset ovat suurisydämisiä ihmisiä, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä: heille ominaista on avoin kommunikointi ja nopeat päätökset. Latvialaiset kunnioittavat pientä mutta erityistä kieltään ja ainutlaatuista kulttuuriaan. Siksi he ovat liikuttuneita, kun heidän kansainväliset yhteistyökumppaninsa ovat tietoisia heille tärkeästä juhlapäivästä. Hengellisemmille latvialaisille ulkomaalaisten kumppaneiden latviankieliset onnittelut saavat varmasti jopa kyyneleet silmiin.

Seuraavassa on lueteltu Latvian juhlapäivät vuonna 2022.

Niiden muistaminen auttaa sinua ilahduttamaan latvialaisia asiakkaita, tavarantoimittajia tai yhteistyökumppaneita ja pitämään suhteenne lämpimänä. Punaisella merkityt päivät ovat Latvian virallisia juhlapäiviä, jolloin latvialaisilla on myös vapaapäivä. Mustalla merkityt päivät ovat Latvian juhlapäiviä, jolloin ihmiset ovat yleensä töissä, mutta jolloin voi olla sopivaa toivottaa yhteistyökumppaneille onnea.

 

Latvian juhlapäivät 2022

 

01.01.2022 – uusivuosi

Laimīgu Jauno gadu! (Hyvää uutta vuotta!)

 

14.02.2022 – ystävänpäivä

Priecīgu Valentīna dienu! (Hyvää ystävänpäivää!)

 

08.03.2022 – naistenpäivä

Sveicam visas sievietes Starptautiskajā sieviešu dienā! (Onnittelemme kaikkia naisia kansainvälisen naistenpäivän johdosta!)

 

15.04.2022 – pitkäperjantai

Pitkäperjantaina latvialaiset eivät onnittele, sillä se on heille surullinen päivä – Jeesus Kristuksen kuolinpäivä.

 

17.04.2022 – ensimmäinen pääsiäispäivä

Priecīgas Lieldienas! (Hyvää pääsiäistä!)

 

18.04.2022 – toinen pääsiäispäivä

Priecīgas Otrās Lieldienas! (Hyvää toista pääsiäispäivää!)

 

01.05.2022 – vapunpäivä

Sen lisäksi, että 1. toukokuuta on kansainvälinen vapunpäivä, sillä on latvialaisille vielä yksi merkitys. Nimittäin kyseisenä päivänä vuonna 1920 Latvian ensimmäinen demokraattisesti valittu parlamentti kokoontui kirjoittamaan Latvian perustuslakia. Kyseisenä päivänä ei onnitella: 1. toukokuuta on latvialaisille vain mukava kevätpäivä, joka on vapaapäivä.

 

04.05.2022 – Latvian tasavallan uudelleenitsenäistymispäivä

Sirsnīgi sveicam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā! (Sydämelliset onnittelut Latvian tasavallan uudelleenitsenäistymispäivän johdosta!)

Latvian korkein oikeus hyväksyi 4. toukokuuta 1990 julistuksen Latvian tasavallan itsenäisyyden palauttamisesta. Nyt sitä muistellaan Latvian toisena itsenäisyyspäivänä. Se on latvialaisille erittäin tärkeä juhla, jolloin ehdottomasti onnitellaan.

 

08.05.2022 – äitienpäivä

Mīļi sveicam Mātes dienā! (Sydämelliset äitienpäivätoivotukset!)

 

22.06.2022 – sankarien muistopäivä (Cēsisin taistelun vuosipäivä)

Kyseisenä päivänä juhlitaan Latvian (ja Viron) joukkojen voittoa saksalaisista vuonna 1919. Taistelu oli merkittävä Latvian itsenäistymisen kannalta. Latvialaiset tietävät kyseisen päivän, mutta sitä ei juhlita erityisemmin.

 

23.06.2022 – Līgo-ilta eli juhannusaatto eli Līgo-juhla

Priecīgus Līgo svētkus! (Hyvää Līgo-juhlaa!)

 

24.06.2022 – juhannuspäivä

Priecīgus Jāņus! (Hyvää juhannusta!)

 

11.09.2022 – isänpäivä

Priecīgu Tēva dienu! (Hyvää isänpäivää!)

 

10.11.2022 – Martinpäivä

Priecīgu Mārtiņdienu! (Hyvää Martinpäivää!)

 

11.11.2022 – Lāčplēša-päivä

Sveicam Lāčplēša dienā! (Onnittelemme Lāčplēša-päivän johdosta!) Latviassa yhtä tärkeä kuin seuraava juhlapäivä, 18. marraskuuta, on 11. marraskuuta (Latvian voitto Bermontin joukoista Riiassa vuonna 1919; sitä pidetään Latvian vapaussodan ratkaisevana taisteluna, joka vahvisti uuden Latvian tasavallan vapauden). Kyseistä päivää vietetään erittäin laajalti. Latviassa marraskuuta kutsutaan yleisesti isänmaallisuuden kuukaudeksi.

 

18.11.2022 – Latvian tasavallan itsenäisyyspäivä

Sveicam Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā! (Paljon onnea Latvian tasavallan itsenäisyyspäivän johdosta!) 18. marraskuuta 1918 Latvian kansallisteatterissa julistettiin Latvian tasavallan itsenäisyys, jota jouduttiin myöhemmin puolustamaan uudelleen vuoden 1919 vapaussodassa. Latvian tasavalta täyttää vuonna 2022 sataneljä vuotta.

 

24.12.2022 – jouluaatto

 

25.12.2022 – joulupäivä

 

26.12.2022 – toinen joulupäivä

Priecīgus Ziemassvētkus! (Hyvää joulua!)

 

31.12.2022 – uudenvuodenaatto

Gaišu un priecīgu gadumiju! (Hyvää vuodenvaihdetta!)

TRANSLY KÄÄNNÖSTOIMISTON BLOGI

Translyn blogia kirjoittavat omat kääntäjämme, sanaseppomme ja editoijamme. Me rakastamme sitä, mitä teemme.

MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT TRANSLYSTA

Hyvät käännökset voivat viedä yrityksesi uudelle tasolle. Me tiedämme miten.

Olimme järjestämässä valtavaa tapahtumaa, Tallinn Truck Show’ta, ja tilasimme Translylta lehdistötiedotteen kirjoittamisen, editoinnin ja jakelupalvelun sekä muutamia käännöksiä. Olimme todella tyytyväisiä Transly-käännöstoimiston ammattimaiseen asenteeseen, nopeuteen sekä saavutettuihin tuloksiin. Translyn erinomaisen työn ansiosta lehdistötiedotteemme julkaistiin käytännössä katsoen kaikissa viron- ja venäjänkielisissä mediaportaaleissa. 100-prosenttinen suositus!

Forest Steel

Tarvitsimme käännöstoimistoa verkkokauppamme kääntämiseen suomeksi ja pallottelimme monen toimijan välillä. Lopulta päädyimme Transly-käännöstoimistoon ja olemme olleet todella tyytyväisiä päätöksemme. Verkkokaupan käännösprojekti oli melko suuri, ja aina silloin tällöin löysimme lisää pätkiä, jotka olimme unohtaneet lähettää käännettäväksi. Siitä huolimatta ja Translyn tiimin joustavuuden takia tehtävä saatiin aina valmiiksi nopeasti, ja koko käännösprosessi sujui huomattavasti joutuisammin kuin olimme osanneet odottaa...

Punktid.ee

Lähetimme Transly-käännöstoimistolle käännöstarjouksen, sillä tarvitsimme laadukkaita ja kieliopillisesti tarkkoja käännöksiä kansainväliseen Erasmus-projektiimme. Pidimme välittömästi saamastamme nopeasta vastauksesta, ja tarjottu hinta tuntui sopivammalta kuin muut saamamme tarjoukset. Käännös tehtiin asianmukaisesti, ja kaikki toiveemme ja kommenttimme otettiin huomioon. Lisäksi tekstin alkuperäinen asettelu oli säilytetty, ja meiltä ei veloitettu...

Käännöstoimiston asiakaspalaute: Tallinna Tehnikaülikool
ttu.ee

OTA YHTEYTTÄ, HALUAISIMME KUULLA SINUSTA

Älä unohda lisätä sähköpostiosoitettasi ja tiedostojasi, ja muista lähettää viestisi. Me odotamme.