norra-eesti

Miksi kannattaa tilata norjankieliset käännökset Transly-käännöstoimistosta?

Erinomainen norjankielinen käännös 

Transly-käännöstoimistolle on myönnetty kansainvälinen ISO 17100:2015 -laatusertifikaatti, mikä tarkoittaa, että Transly-käännöstoimisto täyttää kaikki käännöspalvelujen tarjoamista koskevat vaatimukset. Meiltä tilaamasi norjankielinen käännös säilyttää tekstin alkuperäisen merkityksen, ei sisällä virheitä ja kuulostaa luonnolliselta tarkoitetulle lukijalle. Siksi pidämme käännösprosessin aikana mielessä tekstin aiotun merkityksen ja välitämme sen tavalla, joka lukijan tai käyttäjän on helppo ymmärtää. Uskomme vakaasti, että hyvä norjankielinen käännös on sellainen, jonka norjaa puhuva liikekumppanisi, asiakkaasi tai kollegasi voi helposti ymmärtää taustastaan ja äidinkielestään riippumatta. ISO-sertifioitujen laatuprosessien avulla tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita oikeusalan käännöksiä. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi pyydämme lisätietoja ja tarkistamme tarvittaessa lähdetekstin. Jos haluat hyödyntää Norjan markkinoita, pystymme lokalisoimaan käännöksen norjalaiselle yleisölle – tämä on erityisen tärkeää, kun käännetään verkkosivustoja, markkinointitekstejä, käyttöturvallisuustiedotteita ja muita vastaavia.

norra tõlge

Nopeat norjankieliset käännökset

Työskentelemme nopeasti. Translyn erinomaisten teknisten ominaisuuksien, ammattitaitoisten kääntäjien ja sujuvien prosessien ansiosta käännösprosessimme on myös nopeampi. Teemme aina kaikkemme vastataksemme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, ja sama koskee hintatarjousten laatimista. Tarvittaessa voimme nopeuttaa prosessia entisestään, kun useat kääntäjät työskentelevät yhden projektin parissa samanaikaisesti. Nopeasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta myös työskentelynopeutemme paranee. Nykyaikainen käännösohjelmisto, joka tunnistaa tekstin toistot, nopeuttaa työprosessiamme entisestään. Työprosessimme norjaan kääntämisessä on tehokas ja joustava, ja päätökset tehdään nopeasti. Siksi voimme hyvin todeta, että Transly on yksi alan nopeimmista käännöspalvelujen tarjoajista.

kiire norra tõlge

Edullinen norjankielinen käännös

Transly tarjoaa käännöksiä parhaalla hinta-laatusuhteella. Käännösprojektimme toteutetaan uusinta teknologiaa käyttäen, ja niissä on mukana sekä maisterin tutkinnon suorittanut kääntäjä että ammattimainen toimittaja. Älykkään käännösohjelmiston ja jatkuvasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta voimme tarjota erittäin kilpailukykyisen hinnan norjankieliselle käännökselle. Tarjoamme myös alennuksen tekstin toistuvista osioista. Tällä alkaa olla merkittävä rooli pitkäkestoisissa asiakassuhteissa: mitä enemmän samanlaisia tekstejä käännämme, sitä alhaisemmaksi yksikköhinta muodostuu uskollisille asiakkaillemme. Käännämme jokaisen segmentin kerran, mikä tarkoittaa myös, että sinun on maksettava siitä vain kerran. Näin voit olla varma, että teemme sinulle parhaan tarjouksen.

soodne norra tõlge

Sujuva käännösprosessi

Meidän tehtävämme on tehdä käännösprosessista sinulle mahdollisimman sujuva ja kätevä. Laajan tietämyksemme ja kokemuksemme ansiosta olemme pystyneet kehittämään ratkaisuja, joiden avulla voimme hallita käännöksiä järjestelmällisesti ja hyödyntää samalla käännösmuisteja, termitietokantoja ja keskitettyä työnkulkujärjestelmää. Tiedämme, että projektinhallintaan kuuluu paljon muutakin kuin vain tekstin kääntämisen järjestäminen kielestä toiseen. Virtaviivaistettu työnkulku on välttämätöntä, jotta voidaan taata stressitön tilauskokemus, läpinäkyvä budjetti ja ajoissa valmistuvat norjankieliset käännökset. Tätä varten olemme minimoineet tai automatisoineet kaikki aikaa vievät vakiomenettelyt. Näin voit olla varma, että sekä budjetti että käännöksen määräaika vastaavat suuria odotuksiasi.

mugav norra tõlge

Taattua luottamuksellisuutta

Takaamme kaikkien tekstien luottamuksellisuuden. Digitaalinen turvallisuus, tietosuoja ja luottamuksellisuus ovat seikkoja, joihin suhtaudumme työssämme erittäin vakavasti, minkä vuoksi käännöspalvelusopimus sisältää myös salassapitosopimuksen. Tarvittaessa on myös mahdollista tehdä erillinen salassapitosopimus. Käännösohjelmiston ja suojatun tallennuspalvelimen käyttö auttavat vähentämään tietovuotojen riskiä. Käännösohjelmiston ansiosta tiedostoja ei tarvitse lähettää sähköpostitse, mikä auttaa estämään tietovuotoja ja väärin suunnattuja sähköpostiviestejä. Lisäksi käännösprosessiimme on integroitu reaaliaikainen varmuuskopiointi, mikä varmistaa, että norjankielinen käännöksesi on meillä turvallisissa käsissä.

konfidentsiaalne norra tõlge

Yhden pysähdyksen ratkaisu kaikkiin käännöstarpeisiisi

Haluamme, että yhteistyösi kanssamme on mahdollisimman kätevää. Teemme parhaamme vastataksemme kaikkiin käännös-, editointi- ja sisällöntuotantotoiveisiin sekä näihin palveluihin liittyviin toiveisiin. Siksi tarjoamme myös hakukoneoptimointipalvelun käännetyille verkkosivustoille ja verkkokauppojen lokalisointipalvelun. Palveluihimme kuuluu myös käännöskonsultointi, käännöslaadun arviointi, taustaselostukset ja jälkiäänitys. Lisäksi tarjoamme mielellämme käännettyjen tekstien taitto-, suunnittelu- ja painatuspalveluja. Näin varmistetaan, että löydät helposti ja kätevästi kaikki norjankielisiin käännöksiin liittyvät palvelut yhdestä paikasta.

norra tõlkebüroo

Külli

Külli on Transly-käännöstoimiston käännöspäällikkö. Hän on työskennellyt kääntäjänä yli 15 vuotta ja opiskellut kääntämistä Tallinnan yliopistossa. Külli on perfektionisti, joka on tyytyväinen vain täydelliseen lopputulokseen. Hänen ainutlaatuinen kykynsä on nopea lukutaito. Hän on myös teknisesti erittäin terävä, ja hänellä on erehtymätön kyky ennakoida tulevia trendejä.

Toimetaja tegevjuht

Transly-käännöstoimisto tarjoaa ammattimaisia käännöksiä, jotka säästävät aikaa ja rahaa.

Voit tehdä tilauksen lähettämällä meille sähköpostia tai täyttämällä kyselylomakkeen seuraavilla tiedoilla:

  • mistä palveluista olet kiinnostunut
  • millä kielillä tarvitset palvelua
  • mikä on työn määräaika.

Liitä pyyntöä lähettäessäsi mukaan myös mahdolliset lisätiedot tai käsiteltävä tiedosto, jotta voimme analysoida sen ja antaa sinulle tarkan tarjouksen.

Saat tarjouksen tunnin kuluessa.

Saada_päring

Mikä norjankielinen käännöspalvelu minun pitäisi valita?

Norjan tekninen käännös

Tekninen käännös kattaa muun muassa tekniikan alan, rakentamisen, ympäristönsuojelun ja teknologian, tietotekniikan, liikenteen, automaation jne. Yleisimpiä teknistä käännöstä vaativia tekstityyppejä ovat esimerkiksi käyttöohjeet, turvallisuusohjeet, pikakäynnistysoppaat, asennusoppaat, raportit ja sovellukset. Tekniset käännökset ovat erittäin tärkeä osa Translyn tarjoamia palveluja. Käännämme käyttöoppaita ja tietotekniikkaan liittyviä tekstejä norjaksi, lokalisoimme sovelluksia norjankielisille markkinoille ja tarjoamme monia muita palveluja.

tehnikatekstide tõlkimine norra keelde

Verkkosivukäännös norjaksi

Verkkosivukäännös on yksi suosituimmista käännöspalveluistamme. Laadukas verkkosivukäännös luo yrityksestäsi luotettavan kuvan. Siksi käännämme yrityksesi verkkosivut norjaksi nopeasti, kätevästi ja laadukkaasti. Verkkosivutekstien manuaalinen kopioiminen kuuluu menneisyyteen – me käytämme älykästä teknologiaa, jonka avulla tekstien vieminen ja käännösten tuominen onnistuu automaattisesti. Translyn norjan kielen kääntäjillä ja toimittajilla on SEO-osaamista, ja verkkosivustoja, verkkotekstejä ja blogitekstejä kääntäessään he huomioivat strategiset avainsanat.

kodulehe tõlkimine norra keelde

Taloudellisten tekstien kääntäminen norjaksi

Taloudellisten tekstien kääntäminen norjaksi on tärkeä ala, joka sisältää vuosikertomusten käännökset norjaksi sekä norjankieliset käännökset kirjanpitoasiakirjoista, tiliotteista, maksutositteista jne. Translyn käyttämisen edut tehtäessä norjankielisiä käännöksiä taloudellisista teksteistä ovat seuraavat: taloussanaston sekä kirjanpito- ja pankkiterminologian tuntemus, luottamuksellisuus, nopeus, hyvä viestintä ja erinomainen hinta-laatusuhde.

majandustõlge norra keelde

Oikeusalan käännökset norjaksi

Oikeusalan norjankielisiin käännöksiin kuuluu sopimusten, oikeudenkäyntiasiakirjojen ja lainsäädännön kääntäminen. ISO-sertifioitujen laatuprosessien avulla tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita oikeusalan käännöksiä norjaksi. Transly noudattaa tiukkoja henkilötietojen suojaa koskevia sääntöjä ja luottamuksellisuutta koskevia vaatimuksia, jotka ovat erityisen tärkeitä oikeudellisessa kääntämisessä.

õigustekstide tõlkimine norra keelde

Markkinointikäännökset norjaksi

Markkinointitekstin kääntämistä norjaksi voidaan pitää onnistuneena, kun viesti välitetään tarkasti norjaksi, käännös heijastaa tuotemerkin arvoja ja tyyliä, ja ennen kaikkea norjankielinen käännös ei näytä käännökseltä. Tuotekuvausten, verkkosivustojen, verkkokauppojen, yleiskatsausten, artikkelien, iskulauseiden, mainosten, kampanjaviestien, myyntitarjousten, yritysten tavoitteiden tai visioiden sekä brändiarvojen kääntäminen norjaksi kuuluu kaikki norjankielisten markkinointikäännösten piiriin. Markkinointitekstien kääntämisen lisäksi tarjoamme myös asiantuntevia norjan kielen lokalisointi- ja transcreation-palveluita eli luovaa kääntämistä norjaksi.

turundustekstide tõlkimine norra keelde

Tieteellisten tekstien kääntäminen norjaksi

Tieteellisten tekstien kääntäminen norjaksi on myös yksi tärkeimmistä palveluistamme. Asiakkaitamme ovat Tallinnan yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto, Viron tutkimusneuvosto, Viron geologinen tutkimuskeskus, Viron ympäristötutkimuskeskus, Praxis Center for Policy Studies, Viron opetus- ja tutkimusministeriö ja monet muut. Tutkimusartikkeleiden tai väitöskirjojen norjankielisissä käännöksissä kiinnitämme erityistä huomiota asianmukaiseen terminologiaan ja teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa laadukkaan käännöksen varmistamiseksi.

teadustekstide tõlkimine norra keelde

Lääketieteelliset käännökset norjaksi

Lääketieteelliseen käännökseen kuuluu muun muassa lääkinnällisten laitteiden käyttöohjeiden kääntäminen, lääkkeitä koskevat tiedot, potilastiedotteet, potilaskertomukset, farmaseuttinen tutkimus jne. Kaikki norjankieliset käännökset läpäisevät ISO-standardin mukaisen laadunvarmistusprosessin, jolla varmistetaan, että norjan käännökset ovat tarkkoja, valmistuvat ajallaan ja täyttävät muut laatuvaatimukset. Muita Translyn valitsemisen mukanaan tuomia etuja ovat luottamuksellisuus, nopeus, ja erinomainen hinta-laatusuhde.

meditsiinitekstide tõlkimine norra keelde

Käyttöturvallisuustiedotteen käännös norjaksi

Käyttöturvallisuustiedote on asiakirja, jossa annetaan tietoa siitä, miten kemikaalin turvallinen käyttö voidaan varmistaa koko toimitusketjussa. Koska kukin käyttöturvallisuustiedotteen toimittaja on vastuussa käyttöturvallisuustiedotteen sisällöstä, on parasta antaa käyttöturvallisuustiedotteiden kääntäminen norjaksi Transly-käännöstoimistolle. Sen lisäksi, että käännämme tekstin, voimme myös tunnistaa sen mahdolliset merkittävät puutteet tai epäjohdonmukaisuudet. Meillä on laaja kokemus käyttöturvallisuustiedotteiden kääntämisestä norjaksi. Tunnemme aina uusimman sovellettavan lainsäädännön ja virallisen terminologian, jotta voimme varmistaa käyttöturvallisuustiedotteiden käännösten oikeellisuuden, selkeyden ja tarkkuuden.

ohutuskaartide tõlkimine norra keelde

Norjan kielen lokalisointi

Ohjelmiston lokalisointi on tietokoneohjelman tai mobiilisovelluksen kääntämistä ja mukauttamista Norjan markkinoille. Ohjelmistojen lokalisoinnissa otetaan huomioon Norjassa asuvien käyttäjien mieltymykset, tarpeet ja tottumukset. Ohjelmistojen lokalisointityöt on Transly-käännöstoimistossa uskottu ammattitaitoisille kääntäjille, jotka ovat sekä teknisesti taitavia että norjaa äidinkielenään puhuvia.

tarkvara lokaliseerimine norra

Norjan tulkkauspalvelut

Tulkkaus, kuiskattu tulkkaus, etätulkkaus, konferenssitulkkaus ja konsekutiivitulkkaus ovat norjankielisiä käännöspalveluita, joita tarvitaan tapahtumissa, kokouksissa, koulutuskursseilla, notaarin palveluissa jne. Translyn norjan kielen tulkit ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus eri aloilta. Voimme myös auttaa sinua löytämään tarvittaessa parhaan tulkkausratkaisun.

suuline tõlge norra keelde

Auktorisoitu käännös norjaksi

Auktorisoitu käännös norjaan on virallisten asiakirjojen käännöspalvelu, jota tarjoamme yhteistyössä auktorisoitujen norjan kääntäjien kanssa. Auktorisoitu norjan kielen kääntäjä ottaa vastuun käännöksen oikeellisuudesta allekirjoituksellaan ja leimallaan. Jos esimerkiksi kouluun pääsyä, matkustamista tai oikeudenkäyntiä varten vaaditaan oikeaksi todistettu norjankielinen käännös, vain auktorisoidut kääntäjät ovat päteviä kääntämään nämä asiakirjat norjaksi.

vandetõlge norra keelde

Paras käännös on ihmisen työpanoksen ja tekniikan tulos. Transly-käännöstoimistolta saat parhaat käännöspalvelut.

Käännöskielet

Käännökset suomi-norja ja norja-suomi

Yli viisi miljoonaa ihmistä puhuu suomea. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta suomeksi. Käännämme myös suomesta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö suomi-norja-suomi-käännöksestä!

soome tõlge

Käännökset englanti-norja ja norja-englanti

Englantia puhuu maailmanlaajuisesti 1,5 miljardia ihmistä! Transly kääntää verkkosivut, käyttöohjeet, esitteet, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta englanniksi. Käännämme myös englannista norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö englanti-norja-englanti-käännöksestä!

inglise tõlge

Käännökset ranska-norja ja norja-ranska

Tiesitkö, että yli 200 miljoonaa ihmistä maailmassa puhuu ranskaa? Käännämme verkkosivuja, ruokalistoja, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta ranskaksi. Käännämme myös ranskasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö ranska-norja-ranska-käännöksestä!

prantsuse-tõlge

Käännökset espanja-norja ja norja-espanja

Tiesitkö, että euroopassa puhuttu espanja ja latinalaisamerikkalainen espanja eroavat toisistaan? Transly kääntää verkkosivut, sopimukset ja paljon muuta espanjaksi. Käännämme myös espanjasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö espanja-norja-espanja-käännöksestä! 

hispaania tõlge

Käännökset italia-norja ja norja-italia

Italiaa puhuu noin 85 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Käännämme italiaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös italiasta norjaan. Lähetä meille italia-norja-italia-käännöspyyntö! Me odotamme.

Itaalia tõlge

Käännökset ukraina-norja ja norja-ukraina

Yli 45 miljoonaa ihmistä puhuu ukrainaa äidinkielenään. Käännämme ukrainaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös ukrainasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö ukraina-norja-ukraina-käännöksistä! Me odotamme.

Ukraina eesti ukraina

Käännökset venäjä-norja ja norja-venäjä

Tiesitkö, että venäjänkielisillä verkkosivustoilla on hyvä käytäntö teititellä lukijaa sinuttelun sijaan? Transly kääntää verkkosivut, tuotekuvaukset, sopimukset ja paljon muuta venäjäksi. Käännämme myös venäjästä norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö venäjä-norja-venäjä-käännöksestä!

vene tõlge

Käännökset saksa-norja ja norja-saksa

Ei ole helppoa pelastaa kasvojaan saksalaisen silmissä, kun on tehnyt kirjoitusvirheen. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta virheettömästi saksaksi. Käännämme myös saksasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö saksa-norja-saksa-käännöksestä! Me odotamme.

saksa-tõlge

Käännökset liettua-norja ja norja-liettua

Yli kaksi miljoonaa ihmistä puhuu liettuaa äidinkielenään. Käännämme liettuaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös liettuasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö liettua-norja-liettua-käännöksestä! Me odotamme.

leedu tõlge

Käännökset latvia-norja ja norja-latvia

Yli miljoona ihmistä puhuu äidinkielenään latviaa. Käännämme latviaksi sivustoja, verkkokauppoja, tuoteselosteita, luetteloita, markkinointitekstejä, asiakirjoja ja paljon muuta. Käännämme myös latviasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö latvia-norja-latvia-käännöksestä! Me odotamme.

läti tõlge

Käännökset puola-norja ja norja-puola

Puolan kielellä on maailmanlaajuisesti yhteensä 38 miljoonaa puhujaa. Käännämme puolaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös puolasta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö puola-norja-puola-käännöksestä!

Poola tõlge

Käännökset viro-norja ja norja-viro

Viroa puhuu äidinkielenään noin miljoona ihmistä. Käännämme viroksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös virosta norjaan. Lähetä meille tarjouspyyntö norja-viro-norja-käännöksestä!

estonian translation

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimiston innokkaat kääntäjät tarjoavat nopeita ja laadukkaita käännöksiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä norjankielisistä käännöksistä

Mikä norjan kielimuoto minun pitäisi valita, kun tilaan käännöksen?

Vaikka norjan kielellä on kaksi virallista kirjoitusmuotoa – bokmål eli ”kirjanorja” ja nynorsk eli “uusnorja”, suoritetaan käännökset yleensä kirjanorjaksi, koska uusnorjaa käyttää vain noin 10 % väestöstä. Kansainväliset asiakirjat käännetään suositummalle variantille, kirjanorjalle, kuten myös markkinointimateriaalit, verkkosivut, tuotetiedot ja suurin osa kirjeenvaihdosta. Sekä kirjanorjan että uusnorjan puhujat ymmärtävät molempia kieliä. Norjalaiset taitavat yleisesti ottaen myös englantia erinomaisesti, mutta tapauksissa, joissa ammattitaitoinen ja tarkka viestintä on äärimmäisen tärkeää, käännöstoimistomme tarjoaa laadukkaita norjankielisiä käännös- ja editointipalveluja.

Mitä on otettava huomioon norjankielistä käännöstä tilattaessa?

Tekstien kääntäminen norjaksi on yhä suositumpaa ulkomaisten yritysten keskuudessa. Norjankielistä käännöstä tilattaessa on huomioitava, että siinä kestää kauemmin kuin espanjan- tai venäjänkielisissä käännöksissämme. Tämä johtuu siitä, että käytettävissämme on yksinkertaisesti vähemmän norjan kielen kääntäjiä kuin espanjan tai venäjän. Kääntäjän työtahti on keskimäärin 1 500–3 000 sanaa päivässä. Norjan käännösten hinta riippuu tekstin määrästä, tekstityypistä, tiedostomuodosta ja määräajasta. Norjan kielen kääntäjämme ja editoijamme puhuvat norjaa äidinkielenään tai vähintään C2-tasolla ja asuvat tai ovat viettäneet pitkiä aikoja norjankielisessä ympäristössä. Norjankieliset kääntäjämme tekevät aina parhaansa varmistaakseen, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä käännöksiinsä.

Miten norjankielinen käännös tilataan?

Jos haluat tilata norjankielisen käännöksen, lähetä meille sähköpostia ja liitä mukaan käännettävä teksti, jos mahdollista. Jos et pysty toimittamaan tekstiä tässä vaiheessa, ilmoitathan käännöksen arvioidun määrän. Norjankielistä käännöstä tilattaessa on muistettava ilmoittaa myös haluttu määräaika sekä käännöksen käyttökohde. Jos kyseessä on tekninen teksti tai tekstiä, joka kuuluu teknisten käännösten kategoriaan, liitä mahdollinen olemassa oleva termistö mukaan kyselyysi. Lopuksi, ilmoita valmiin käännöksen toivottu muoto ja kerro, onko tarvetta mahdollisille lisäpalveluille (esim. käännösten asettaminen verkkosivuillenne, käännöksen sommittelu jne.). Lähetämme sinulle tarjouksen käännöksestäsi muutaman tunnin kuluessa. Tarjoamme myös norjankielisten tekstien editointia. Kääntäessämme pidämme aina mielessä henkilökohtaiset tarpeesi varmistaaksemme, että valmis käännös vastaa vaatimuksiasi niin sisällön kuin muodon osalta.

Mikä norjan kielessä on mielenkiintoista?

Kaikki skandinaaviset kielet ​– norja, tanska, ruotsi, islanti ja fäärin kieli – polveutuvat muinaisnorjasta. Siksi ruotsi, tanska ja norja ovat hyvin samanlaisia, ja näistä kaksi viimeistä – tanska ja norja – ovat erityisen samankaltaisia. Norjan kieli erosi tanskan kielestä vasta Norjan itsenäisyyteen pyrkimisen myötä 1800-luvulla. Norja on tonaalinen kieli – se kuulostaa lyyriseltä. Tonaalisuus on harvinainen ilmiö indoeurooppalaisissa kielissä ja on yleisempää Aasian kielille, kuten kiinalle. Norjaa on helppo oppia, jos puhuu jo englantia, koska kieli on myös melko samanlainen kuin englanti. Norjan kielioppi on joskus hämmästyttävän yksinkertaista – esimerkiksi norjankielisten verbien preesensmuodot muodostetaan yksinkertaisesti lisäämällä kirjain “r” sanan loppuun. Norjan kielen sanajärjestys on samankaltainen kuin englannissa.

Mitä mielenkiintoisia ilmaisuja norjan kielessä on?

Yksi mielenkiintoinen norjankielinen ilmaisu on ”Takk for sist!”, joka suoraan käännettynä tarkoittaa ”Kiitos viime kerrasta!”, mutta jota todellisuudessa käytetään ilmaisemaan jälleennäkeminen iloa, eli tarkoitus on pohjimmiltaan ”Mukava nähdä taas!”. Toinen mielenkiintoinen norjankielinen ilmaisu on ”Håper at det smaker”, joka suoraan käännettynä on ”Toivotaan että siinä on makua”, mutta jota käytetään toivottamaan ”Hyvää ruokahalua!”. Kaikissa skandinaavisissa kielissä on erityinen termi ilmaisemaan sitä hyväntahtoisuutta ja lämpöä, joka syntyy elämän yksinkertaisten ilojen jakamisesta lempi-ihmisten kanssa. Tanskaksi tämä on ”hygge”, ruotsiksi ”mys” ja norjaksi ”kos”. Se käännetään yleensä ”mukavaksi”, ”kodikkaaksi” tai ”kivaksi”, mutta sanaa “kos” käytetään itse asiassa kuvaamaan sitä tunnetta, kun saa nauttia kupista kaakaota ja hyvästä kirjasta takan edessä talvella, syödä mukavan lounaan koulun ruokalassa jonkun kanssa, jota ei ole nähnyt vähään aikaan, viettää iloisia juhlia parhaiden ystävien kanssa, ja paljon muuta.

Miksi kannattaa harkita Norjan markkinoille saapumista?

Norja on kuudenneksi suurin maa Euroopassa. Norjan markkinat ovat erittäin kehittyneet ja Norja on huipputekninen yhteiskunta, mikä tarkoittaa, että laadukkaiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä on valtava. Elintaso Norjassa on korkea, talous on vakaa ja markkinat ovat avoimet. Norjan yrityskulttuuri on rationaalinen ja korruptiota on vähän. Norja ei kuulu Euroopan unioniin, mutta on siitä huolimatta osa Euroopan talousaluetta (ETA).

Millaiset ovat Norjan markkinat?

Norjan talous on ollut vakaa ja vahva teollisesta vallankumouksesta lähtien. Inflaatio on vähäistä, työttömyys on alhaista ja liiketoiminta Norjassa on erittäin helppoa. Siksi tavaroiden markkinointi Norjassa tai palveluiden tarjoaminen norjalaisille on aina hyvä sijoitus. Norjan valuutta on Norjan kruunu (NOK). Norjan talouden menestys ja maan vauraus perustuvat pitkälti öljyn ja kaasun vientiin, mikä tarkoittaa sitä, että öljyn hinnan vaihtelu maailmanmarkkinoilla vaikuttaa Norjan talouteen. Tämän vuoksi hallitus pyrkii kehittämään kestäviä teollisuudenaloja Norjassa uusiutumattomiin mineraalivaroihin keskittyneen liiketoiminnan lisäksi. Eurooppa on Norjalle elintärkeä kauppakumppani. Tämän kaiken valossa Norja voi toimia erinomaisina kumppanimarkkinoina ulkomaisille yrityksille.

Mitä riskejä Norjan markkinoille tulossa on?

Norjan markkinoille tultaessa on otettava huomioon myös riskit. Ensinnäkin kotitalouksien velkataso on erittäin korkea. Lisäksi Norjan talouden kilpailukykyä alentavat Norjan korkeat palkat. Myös ammattitaitoisesta työvoimasta on pulaa korkean lisäarvon talouden aloilla. Kotitalouksien korkea velkataso on uhka makrotalouden vakaudelle. Öljyn ja asuntojen hintojen lasku vähentää nykyistä ylijäämää ja vaikuttaa kielteisesti yksityiseen kulutukseen, joka on pääsyy Norjan talouskasvuun. Samaan aikaan yksikään mahdollisista riskeistä ei kuitenkaan oikeasti uhkaa Norjan talouden vahvuutta. Norjan hallituksella on suurimmat varannot maailmassa (800 miljardia euroa, eli 2,2 kertaa Norjan BKT), käytettäväksi talouden elvyttämiseen tarvittaessa.

Mitä on otettava huomioon Norjan markkinoille saavuttaessa?

Norjalainen yrityskulttuuri on samanlainen kuin muissa Skandinavian maissa. Tässä on muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla vientiliiketoimintanne Norjassa onnistuu todennäköisemmin:

  • Ajantasaisuus on tärkeää! Saavu aina ajoissa kokouksiin.  Jos tulet myöhästymään, soita etukäteen ilmoittaaksesi asiasta toiselle osapuolelle. Norjalaiset ovat vilpittömiä, tasa-arvoisia ja suoria. Pidä lupauksesi ja pidä kiinni määräajoista.
  • Kohteliaisuuksien vaihto on tarpeetonta. Norjalaiset eivät pidä jutustelua erityisen tärkeänä. Kokousten aikana pitäisi mennä suoraan asiaan.
  • Tittelit eivät ole tärkeitä. Tervehdykset ja esittelyt tehdään vapaasti Norjassa. Ensiesittelyjen jälkeen ihmisiä puhutellaan etunimellä ilman “herraa” tai “rouvaa”.
  • Puolueettomia tarjouksia arvostetaan. Norjassa analyyttista ajattelua arvostetaan ja sekä etujen että haittojen listaamista pidetään hyvänä käytäntönä tuotetta myytäessä.
  • Vaatetus on konservatiivinen. Asianmukainen vaatetus riippuu toimialasta, mutta vaatimaton ja kohtelias vaatetus, ei-räväkät asusteet ja mahdollisimman vähän koruja ovat varmoja vetoja.
  • Hyväksyttäviin lahjoihin lukeutuvat kukat, suklaat ja piirakat sekä viini. Vältä antamasta valkoisia kukkia. Lahjojen antamista liikekumppaneille suotuisien liiketoimintapäätösten avittamiseksi pidetään Norjassa korruptiona ja se on ehdottomasti kiellettyä.

Lue blogiamme

Translyn blogia kirjoittavat omat kääntäjämme, sanaseppomme ja editoijamme. Me rakastamme sitä, mitä teemme.

Joitakin asiakkaitamme

Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
delaval
elisa
finnair
Fortum tallinn
helkama
KPMG tallinnas
Neste
Nordea
Ramboll
s group
storaenso
tieto
valio

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimisto tarjoaa nopeaa ja laadukasta palvelua.

OTA YHTEYTTÄ, HALUAISIMME KUULLA SINUSTA

Älä unohda lisätä sähköpostiosoitettasi ja tiedostojasi, ja muista lähettää viestisi. Me odotamme.