Ukraina eesti ukraina

Miksi kannattaa tilata ukrainankieliset käännökset Transly-käännöstoimistosta?

Erinomaiset ukrainankieliset käännökset

Transly-käännöstoimistolle on myönnetty kansainvälinen ISO 17100:2015 -laatusertifikaatti, mikä tarkoittaa, että Transly-käännöstoimisto täyttää kaikki käännöspalvelujen tarjoamista koskevat vaatimukset. Meiltä tilaamasi ukrainankielinen käännös säilyttää tekstin alkuperäisen merkityksen, ei sisällä virheitä ja kuulostaa luonnolliselta tarkoitetulle lukijalle. Siksi pidämme käännösprosessin aikana mielessä tekstin aiotun merkityksen ja välitämme sen tavalla, joka lukijan tai käyttäjän on helppo ymmärtää. Uskomme vakaasti, että hyvä ukrainankielinen käännös on sellainen, jonka ukrainaa puhuva liikekumppanisi, asiakkaasi tai kollegasi voi helposti ymmärtää taustastaan ja äidinkielestään riippumatta. Tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita käännöksiä. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi pyydämme lisätietoja ja tarkistamme tarvittaessa lähdetekstin. Jos haluat hyödyntää Ukrainan markkinoita, pystymme lokalisoimaan käännöksen ukrainalaiselle yleisölle – tämä on erityisen tärkeää, kun käännetään verkkosivustoja, markkinointitekstejä, käyttöturvallisuustiedotteita ja muita vastaavia.

Ukraina tõlge

Nopeat ukrainankieliset käännökset

Työskentelemme nopeasti. Translyn erinomaisten teknisten ominaisuuksien, ammattitaitoisten kääntäjien ja sujuvien prosessien ansiosta käännösprosessimme on myös nopeampi. Teemme aina kaikkemme vastataksemme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, ja sama koskee hintatarjousten laatimista. Tarvittaessa voimme nopeuttaa prosessia entisestään, kun useat kääntäjät työskentelevät yhden projektin parissa samanaikaisesti. Nopeasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta myös työskentelynopeutemme paranee. Nykyaikainen käännösohjelmisto, joka tunnistaa tekstin toistot, nopeuttaa työprosessiamme entisestään. Työprosessimme ukrainaan kääntämisessä on tehokas ja joustava, ja päätökset tehdään nopeasti. Siksi voimme hyvin todeta, että Transly on yksi alan nopeimmista käännöspalvelujen tarjoajista.

Kiire ukraina tõlge

Edulliset ukrainankieliset käännökset

Transly tarjoaa käännöksiä parhaalla hinta-laatusuhteella. Käännösprojektimme toteutetaan uusinta teknologiaa käyttäen, ja niissä on mukana sekä maisterin tutkinnon suorittanut kääntäjä että ammattimainen toimittaja. Älykkään käännösohjelmiston ja jatkuvasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta voimme tarjota erittäin kilpailukykyisen hinnan ukrainankieliselle käännökselle. Tarjoamme myös alennuksen tekstin toistuvista osioista. Tällä alkaa olla merkittävä rooli pitkäkestoisissa asiakassuhteissa: mitä enemmän samanlaisia tekstejä käännämme, sitä alhaisemmaksi yksikköhinta muodostuu uskollisille asiakkaillemme. Käännämme jokaisen segmentin kerran, mikä tarkoittaa myös, että sinun on maksettava siitä vain kerran. Näin voit olla varma, että teemme sinulle parhaan tarjouksen.

Soodne ukraina tõlge

Sujuva käännösprosessi

Meidän tehtävämme on tehdä käännösprosessista sinulle mahdollisimman sujuva ja kätevä. Laajan tietämyksemme ja kokemuksemme ansiosta olemme pystyneet kehittämään ratkaisuja, joiden avulla voimme hallita käännöksiä järjestelmällisesti ja hyödyntää samalla käännösmuisteja, termitietokantoja ja keskitettyä työnkulkujärjestelmää. Tiedämme, että projektinhallintaan kuuluu paljon muutakin kuin vain tekstin kääntämisen järjestäminen kielestä toiseen. Virtaviivaistettu työnkulku on välttämätöntä, jotta voidaan taata stressitön tilauskokemus, läpinäkyvä budjetti ja ajoissa valmistuvat ukrainankieliset käännökset. Tätä varten olemme minimoineet tai automatisoineet kaikki aikaa vievät vakiomenettelyt. Näin voit olla varma, että sekä budjetti että käännöksen määräaika vastaavat suuria odotuksiasi.

Mugav ukraina tõlge

Taattua luottamuksellisuutta

Takaamme kaikkien tekstien luottamuksellisuuden. Digitaalinen turvallisuus, tietosuoja ja luottamuksellisuus ovat näkökohtia, joihin suhtaudumme työssämme erittäin vakavasti. Käännöspalveluja koskevaan sopimukseen sisältyy salassapitosopimus. Tarvittaessa on myös mahdollista tehdä erillinen salassapitosopimus. Käännösohjelmiston ja suojatun tallennuspalvelimen käyttö auttavat vähentämään tietovuotojen riskiä. Käännösohjelmiston ansiosta tiedostoja ei tarvitse lähettää sähköpostitse, mikä auttaa estämään tietovuotoja ja väärin suunnattuja sähköpostiviestejä. Lisäksi käännösprosessiimme on integroitu reaaliaikainen varmuuskopiointi, mikä varmistaa, että ukrainankielinen käännöksesi on meillä turvallisissa käsissä.

Konfidentsiaalne ukraina tõlge

Yhden pysähdyksen ratkaisu kaikkiin käännöstarpeisiisi

Haluamme, että yhteistyösi kanssamme on mahdollisimman kätevää. Teemme parhaamme vastataksemme kaikkiin käännös-, editointi- ja sisällöntuotantotoiveisiin sekä näihin palveluihin liittyviin toiveisiin. Siksi tarjoamme myös hakukoneoptimointipalvelun käännetyille verkkosivustoille ja verkkokauppojen lokalisointipalvelun. Palveluihimme kuuluu myös käännöskonsultointi, käännöslaadun arviointi, taustaselostukset ja jälkiäänitys. Lisäksi tarjoamme mielellämme käännettyjen tekstien taitto-, suunnittelu- ja painatuspalveluja. Näin varmistetaan, että löydät helposti ja kätevästi kaikki ukrainankielisiin käännöksiin liittyvät palvelut yhdestä paikasta.

Ukraina tõlkebüroo

Külli

Külli on Transly-käännöstoimiston käännöspäällikkö. Hän on työskennellyt kääntäjänä yli 15 vuotta ja opiskellut kääntämistä Tallinnan yliopistossa. Külli on perfektionisti, joka on tyytyväinen vain täydelliseen lopputulokseen. Hänen ainutlaatuinen kykynsä on nopea lukutaito. Hän on myös teknisesti erittäin terävä, ja hänellä on erehtymätön kyky ennakoida tulevia trendejä.

Toimetaja tegevjuht

Transly-käännöstoimisto tarjoaa ammattimaisia käännöksiä, jotka säästävät aikaa ja rahaa.

Voit tehdä tilauksen lähettämällä meille sähköpostia tai täyttämällä kyselylomakkeen seuraavilla tiedoilla:

  • mistä palveluista olet kiinnostunut
  • millä kielillä tarvitset palvelua
  • mikä on työn määräaika.

Liitä pyyntöä lähettäessäsi mukaan myös mahdolliset lisätiedot tai käsiteltävä tiedosto, jotta voimme analysoida sen ja antaa sinulle tarkan tarjouksen.

Saat tarjouksen tunnin kuluessa.

Saada_päring

Mikä ukrainankielinen käännöspalvelu minun pitäisi valita?

Tekninen käännös ukrainaksi

Tekninen käännös kattaa muun muassa tekniikan alan, rakentamisen, ympäristönsuojelun ja teknologian, tietotekniikan, liikenteen, automaation jne. Yleisimpiä teknistä käännöstä vaativia tekstityyppejä ovat esimerkiksi käyttöohjeet, turvallisuusohjeet, pikakäynnistysoppaat, asennusoppaat, raportit ja sovellukset. Tekniset käännökset ovat erittäin tärkeä osa Translyn tarjoamia palveluja. Käännämme käyttöoppaita ja tietotekniikkaan liittyviä tekstejä ukrainaksi, lokalisoimme sovelluksia ukrainankielisille markkinoille ja tarjoamme monia muita palveluja.

Tehnikateksti tõlkimine ukraina keelde

Verkkosivukäännös ukrainaksi

Verkkosivukäännös on yksi suosituimmista käännöspalveluistamme. Laadukas verkkosivukäännös luo yrityksestäsi luotettavan kuvan. Siksi käännämme yrityksesi verkkosivut ukrainaksi nopeasti, kätevästi ja laadukkaasti. Verkkosivutekstien manuaalinen kopioiminen kuuluu menneisyyteen – me käytämme älykästä teknologiaa, jonka avulla tekstien vieminen ja käännösten tuominen onnistuu automaattisesti. Translyn ukrainan kielen kääntäjillä ja toimittajilla on SEO-osaamista, ja verkkosivustoja, verkkotekstejä ja blogitekstejä kääntäessään he huomioivat strategiset avainsanat.

Kodulehe tõlkimine ukraina keelde

Taloudellisten tekstien kääntäminen ukrainaksi

Taloudellisten tekstien kääntäminen ukrainaksi on tärkeä ala, joka sisältää vuosikertomusten käännökset ukrainaksi sekä ukrainankieliset käännökset kirjanpitoasiakirjoista, tiliotteista, maksutositteista jne. Translyn käyttämisen edut tehtäessä ukrainankielisiä käännöksiä taloudellisista teksteistä ovat seuraavat: taloussanaston sekä kirjanpito- ja pankkiterminologian tuntemus, luottamuksellisuus, nopeus, hyvä viestintä ja erinomainen hinta-laatusuhde.

Majandustõlge ukraina keelde

Oikeusalan käännökset ukrainaksi

Oikeusalan ukrainankielisiin käännöksiin kuuluu sopimusten, oikeudenkäyntiasiakirjojen ja lainsäädännön kääntäminen. ISO-sertifioitujen laatuprosessien avulla tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita oikeusalan käännöksiä ukrainaksi. Transly noudattaa tiukkoja henkilötietojen suojaa koskevia sääntöjä ja luottamuksellisuutta koskevia vaatimuksia, jotka ovat erityisen tärkeitä oikeudellisessa kääntämisessä.

Õigustekstide tõlkimine ukraina keelde

Markkinointikäännökset ukrainaksi

Markkinointitekstin kääntämistä ukrainaksi voidaan pitää onnistuneena, kun viesti välitetään tarkasti ukrainaksi, käännös heijastaa tuotemerkin arvoja ja tyyliä, ja ennen kaikkea ukrainankielinen käännös ei näytä käännökseltä. Tuotekuvausten, verkkosivustojen, verkkokauppojen, yleiskatsausten, artikkelien, iskulauseiden, mainosten, kampanjaviestien, myyntitarjousten, yritysten tavoitteiden tai visioiden sekä brändiarvojen kääntäminen ukrainaksi kuuluu kaikki ukrainankielisten markkinointikäännösten piiriin. Markkinointitekstien kääntämisen lisäksi tarjoamme myös asiantuntevia ukrainan kielen lokalisointi- ja transcreation-palveluita eli luovaa kääntämistä ukrainaksi.

Turundusteksti tõlkimine ukraina keelde

Tieteellisten tekstien kääntäminen ukrainaksi

Tieteellisten tekstien kääntäminen ukrainaksi on myös yksi tärkeimmistä palveluistamme. Asiakkaitamme ovat Tallinnan yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto, Viron tutkimusneuvosto, Viron geologinen tutkimuskeskus, Viron ympäristötutkimuskeskus, Praxis Center for Policy Studies, Viron opetus- ja tutkimusministeriö ja monet muut. Tutkimusartikkeleiden tai väitöskirjojen ukrainankielisissä käännöksissä kiinnitämme erityistä huomiota asianmukaiseen terminologiaan ja teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa laadukkaan käännöksen varmistamiseksi.

Teadusteksti tõlkimine ukraina keelde

Lääketieteelliset käännökset ukrainaksi

Lääketieteelliseen käännökseen kuuluu muun muassa lääkinnällisten laitteiden käyttöohjeiden kääntäminen, lääkkeitä koskevat tiedot, potilastiedotteet, potilaskertomukset, farmaseuttinen tutkimus jne. Kaikki ukrainankieliset käännökset läpäisevät ISO-standardin mukaisen laadunvarmistusprosessin, jolla varmistetaan, että ukrainan käännökset ovat tarkkoja, valmistuvat ajallaan ja täyttävät muut laatuvaatimukset. Muita Translyn valitsemisen mukanaan tuomia etuja ovat luottamuksellisuus, nopeus, ja erinomainen hinta-laatusuhde.

Meditsiiniteksti tõlkimine ukraina keelde

Käyttöturvallisuustiedotteen käännös ukrainaksi

Käyttöturvallisuustiedote on asiakirja, jossa annetaan tietoa siitä, miten kemikaalin turvallinen käyttö voidaan varmistaa koko toimitusketjussa. Koska kukin käyttöturvallisuustiedotteen toimittaja on vastuussa käyttöturvallisuustiedotteen sisällöstä, on parasta antaa käyttöturvallisuustiedotteiden kääntäminen ukrainaksi Transly-käännöstoimistolle. Sen lisäksi, että käännämme tekstin, voimme myös tunnistaa sen mahdolliset merkittävät puutteet tai epäjohdonmukaisuudet. Meillä on laaja kokemus käyttöturvallisuustiedotteiden kääntämisestä ukrainaksi. Tunnemme aina uusimman sovellettavan lainsäädännön ja virallisen terminologian, jotta voimme varmistaa käyttöturvallisuustiedotteiden käännösten oikeellisuuden, selkeyden ja tarkkuuden.

Ohutuskaartide tõlkimine ukraina keelde

Ukrainan kielen lokalisointi

Ohjelmiston lokalisointi on tietokoneohjelman tai mobiilisovelluksen kääntämistä ja mukauttamista Ukrainan markkinoille. Ohjelmistojen lokalisoinnissa otetaan huomioon Ukrainassa asuvien käyttäjien mieltymykset, tarpeet ja tottumukset. Ohjelmistojen lokalisointityöt on Transly-käännöstoimistossa uskottu ammattitaitoisille kääntäjille, jotka ovat sekä teknisesti taitavia että ukrainaa äidinkielenään puhuvia.

Tarkvara lokaliseerimine ukraina

Ukrainan tulkkauspalvelut

Tulkkaus, kuiskattu tulkkaus, etätulkkaus, konferenssitulkkaus ja konsekutiivitulkkaus ovat ukrainankielisiä käännöspalveluita, joita tarvitaan tapahtumissa, kokouksissa, koulutuskursseilla, notaarin palveluissa jne. Translyn ukrainan kielen tulkit ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus eri aloilta. Voimme myös auttaa sinua löytämään tarvittaessa parhaan tulkkausratkaisun.

Suuline tõlge ukraina keelde

Auktorisoitu käännös ukrainaksi

Auktorisoitu käännös ukrainaan on virallisten asiakirjojen käännöspalvelu, jota tarjoamme yhteistyössä auktorisoitujen ukrainan kääntäjien kanssa. Auktorisoitu ukrainan kielen kääntäjä ottaa vastuun käännöksen oikeellisuudesta allekirjoituksellaan ja leimallaan. Jos esimerkiksi kouluun pääsyä, matkustamista tai oikeudenkäyntiä varten vaaditaan oikeaksi todistettu ukrainankielinen käännös, vain auktorisoidut kääntäjät ovat päteviä kääntämään nämä asiakirjat ukrainaksi.

Vandetõlge ukraina keelde

Paras käännös on ihmisen työpanoksen ja tekniikan tulos. Transly-käännöstoimistolta saat parhaat käännöspalvelut.

Käännöskielet

Käännökset suomi-ukraina ja ukraina-suomi

Yli viisi miljoonaa ihmistä puhuu suomea. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta suomeksi. Käännämme myös suomesta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö suomi-ukraina-suomi-käännöksestä!

soome tõlge

Käännökset englanti-ukraina ja ukraina-englanti

Englantia puhuu maailmanlaajuisesti 1,5 miljardia ihmistä! Transly kääntää verkkosivut, käyttöohjeet, esitteet, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta englanniksi. Käännämme myös englannista ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö englanti-ukraina-englanti-käännöksestä!

inglise tõlge

Käännökset viro-ukraina ja ukraina-viro

Viroa puhuu äidinkielenään noin miljoona ihmistä. Käännämme viroksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös virosta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö ukraina-viro-ukraina-käännöksestä!

estonian translation

Käännökset latvia-ukraina ja ukraina-latvia

Yli miljoona ihmistä puhuu äidinkielenään latviaa. Käännämme latviaksi sivustoja, verkkokauppoja, tuoteselosteita, luetteloita, markkinointitekstejä, asiakirjoja ja paljon muuta. Käännämme myös latviasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö latvia-ukraina-latvia-käännöksestä! Me odotamme.

läti tõlge

Käännökset liettua-ukraina ja ukraina-liettua

Yli kaksi miljoonaa ihmistä puhuu liettuaa äidinkielenään. Käännämme liettuaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös liettuasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö liettua-ukraina-liettua-käännöksestä! Me odotamme.

leedu tõlge

Käännökset puola-ukraina ja ukraina-puola

Puolan kielellä on maailmanlaajuisesti yhteensä 38 miljoonaa puhujaa. Käännämme puolaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös puolasta ukrainaan. Lähetä meille tarjouspyyntö puola-ukraina-puola-käännöksestä!

Poola tõlge

Käännökset saksa-ukraina ja ukraina-saksa

Ei ole helppoa pelastaa kasvojaan saksalaisen silmissä, kun on tehnyt kirjoitusvirheen. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta virheettömästi saksaksi. Käännämme myös saksasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö saksa-ukraina-saksa-käännöksestä! Me odotamme.

saksa-tõlge

Käännökset norja-ukraina ja ukraina-norja

Norjaa puhuu äidinkielenään yhteensä 5 miljoonaa ihmistä. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta norjaksi. Käännämme myös norjasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö norja-ukraina-norja-käännöksestä!

norra tõlge

Käännökset ranska-ukraina ja ukraina-ranska

Tiesitkö, että yli 200 miljoonaa ihmistä maailmassa puhuu ranskaa? Käännämme verkkosivuja, ruokalistoja, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta ranskaksi. Käännämme myös ranskasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö ranska-ukraina-ranska-käännöksestä!

prantsuse-tõlge

Käännökset espanja-ukraina ja ukraina-espanja

Espanja-ukraina- ja ukraina-espanja-käännökset. Tiesitkö, että Euroopassa puhuttu espanja ja latinalaisamerikkalainen espanja eroavat toisistaan? Transly kääntää verkkosivut, sopimukset ja paljon muuta haluamallesi espanjan murteelle. Käännämme myös espanjasta ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö espanjankielisestä käännöksestä!

Espanjan kielen käännös

Käännökset italia-ukraina ja ukraina-italia

Italiaa puhuu noin 85 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Käännämme italiaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös italiasta ukrainaan. Lähetä meille italia-ukraina-italia-käännöspyyntö! Me odotamme.

Itaalia tõlge

Käännökset venäjä-ukraina ja ukraina-venäjä

Tiesitkö, että venäjänkielisillä verkkosivustoilla on hyvä käytäntö teititellä lukijaa sinuttelun sijaan? Transly kääntää verkkosivut, tuotekuvaukset, sopimukset ja paljon muuta venäjäksi. Käännämme myös venäjästä ukrainaksi. Lähetä meille tarjouspyyntö venäjä-ukraina-venäjä-käännöksestä!

vene tõlge

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimiston innokkaat kääntäjät tarjoavat nopeita ja laadukkaita käännöksiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ukrainankielisistä käännöksistä

Miksi kääntää ukrainaksi?

Ukrainan käännösten kysyntä kasvaa jatkuvasti ukrainankielisen väestön lisääntymisen vuoksi. Ukrainan kielellä on myös symbolinen merkitys kansakunnan itsenäisyydelle, mikä korostaa ukrainankielisten käännösten tarpeellisuutta. Maan myrskyisän historian vuoksi ukrainan kieli on joutunut kokemaan huomattavaa mustamaalausta ja se on usein ollut omassa maassaan alempiarvoinen venäjän kieleen nähden.

Vaikka suurin osa ukrainalaisista puhuu sujuvasti myös venäjää, tiedon kääntäminen ukrainaksi korostaa ukrainan kielen ja kansan autonomian merkitystä.

Maailmanlaajuisesti noin 45 miljoonaa ihmistä puhuu ukrainaa, ja näistä 40 miljoonaa on äidinkielenään ukrainaa puhuvia. Ukrainan ulkopuolella asuvia ukrainalaisia on eniten Venäjällä, Puolassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ukrainankieliset käännökset ovat näin ollen välttämättömiä niiden suuren yleisön vuoksi.

Monet saattavat yllättyä kuullessaan, että myös Etelä-Amerikassa on suurehkoja ukrainan kieltä puhuvia yhteisöjä. Esimerkiksi Brasiliassa on 600 000 jäsenen ukrainalaisyhteisö, jonka esi-isät muuttivat Etelä-Amerikkaan 1800-luvun lopulla.

Brasiliassa asuvat ukrainalaiset pitävät monin tavoin yllä 1800-luvun kieltä ja kulttuuria: jumalanpalvelukset pidetään vanhoissa puukirkoissa, joissa on sipulikupolit, ja heidän puhumansa kieli muistuttaa silloin puhuttua Länsi-Ukrainan murretta.

Ukrainankieliset käännökset saavuttavat suuren määrän ihmisiä eri puolilla maailmaa. Transly-käännöstoimiston ammattitaitoiset kääntäjät takaavat, että ukrainan käännökset toimitetaan asiakkaillemme nopeasti, tarkasti ja sujuvasti.

Miten käännöksestä lähetetään tarjouspyyntö?

Kun tilaat ukrainankielisen käännöksen, lisää lähdeteksti pyyntöäsi lähetettäessä, jos mahdollista. Jos lähdeteksti ei ole vielä aivan valmis, ilmoita käännettävien sanojen likimääräinen määrä. Liitä mukaan myös käännöksen tarkoitus ja tietoa tekstin kohdeyleisöstä. Määritä lopuksi määräaika, vaadittu muoto ja mahdolliset käännöstä koskevat erityispyynnöt.

Miten käännöksen hinta arvioidaan?

Ukrainankielisen käännöksen hinta määräytyy pitkälti tekstin alan mukaan: yleisiä aiheita koskevien mainostekstien käännökset ovat halvempia kuin esimerkiksi lääketieteellisten tekstien käännökset, koska viimeksi mainittuihin tarvitaan erikoistunut kääntäjä, toimittaja tai asiantuntija terminologisen tarkkuuden varmistamiseksi. Tarjoamme kanta-asiakkaillemme käännösohjelmistomme mahdollistaman alennusjärjestelmän, jonka avulla voimme huomioida toistuvat segmentit. Tämän ansiosta asiakkaamme voivat säästää huomattavan summan rahaa toistuvissa tekstiosissa.

Mitkä ovat yleisimmät ukrainankielisiin käännöksiin liittyvät pyynnöt?

Useimmat ukrainan käännöstilaukset koskevat asiakirjoja, kirjeitä, sopimuksia, tiedotusmateriaalia, markkinointitekstejä, kotisivuja, sovelluksia ja käyttöohjeita. Käännämme myös lakitekstejä ja kaunokirjallisuutta ukrainaksi. Lisäksi tarjoamme myös pikakäännökset ukrainaksi. Tämä tarkoittaa, että jos tarvitset käännöksen nopeasti, teemme parhaamme vastataksemme tarpeisiisi ja löytääksemme tavan saada käännös valmiiksi silloin, kun sitä tarvitset – laadusta tinkimättä.

Mikä on ukrainan kielen alkuperä?

Ukrainan kieli (ukrainaksi українська мова) on kiehtova ja ilmaisuvoimainen kieli, jota pidetään vanhan itäslaavin kielen jälkeläisenä. Vanha itäslaavin kieli syntyi 800-luvulla Kiovan Rusissa, varhaisessa feodaalivaltiossa, joka käsitti nykyisen Ukrainan, Venäjän ja Valko-Venäjän alueet ja jonka pääkaupunki oli Kiova.

1300- ja 1400-luvuilla vanha itäslaavin kieli haarautui, ja siitä syntyivät ukrainan, valkovenäjän, ruteenin ja venäjän kielet. Näistä kielistä valkovenäjän kieli on lähimpänä ukrainan kieltä: kielitieteilijät arvioivat, että näiden kahden kielen sanasto on 84-prosenttisesti päällekkäinen.

Ukrainan kielellä on julkaistu runsaasti runoutta, proosaa ja filosofisia tekstejä, ja vanhin tunnettu kirjallinen teksti on vuodelta 1798. Kyseessä on Ivan Kotljarevskyin eepos Eneida (ukrainaksi Енеїда), joka on kirjoitettu aikansa ukrainalaisella kansankielellä ja jota leimaa sellainen satiiri, että se vältti sensuurin sekä Venäjän keisarikunnassa että Neuvostoliitossa.

Mitkä ovat ukrainan kielen ominaispiirteet?

Ukrainan kieliopissa on seitsemän sijamuotoa. Toisin kuin muissa itäslaavilaisissa kielissä, ukrainan kielessä on myös vokatiivimuoto, jota käytetään, kun puhutellaan jotakuta suoraan.

Ukrainan kieli on tunnettu runsaasta synonyymisanastostaan: esimerkiksi sanalla ”horisontti” on 12 synonyymia ja sanalla ”osuma” peräti 45 synonyymia.

Ukrainalaiset uskovat, että heidän kielensä julistettiin kielten kauneuskilpailussa toiseksi melodisimmaksi kieleksi ja kolmanneksi kauneimmaksi kieleksi ranskan ja farsin jälkeen.

Riippumatta siitä, onko kielten kauneuskilpailua koskaan järjestetty vai ei, ukrainan kieli on luonnostaan kaunis ja melodinen, mikä johtuu vokaalien ja konsonanttien saumattomasta yhteispelistä.

Mikä on ukrainalaisten panos maailmankulttuurille?

Monien maailmankuulujen taiteilijoiden ja luovien lahjakkuuksien juuret ovat Ukrainassa. Heidän joukkoonsa lukeutuvat muun muassa kirjailija Nikolai Gogol, runoilija Anna Akhmatova, näyttelijät Milla Jovovich ja Mila Kunis sekä näyttelijä ja ohjaaja Lee Strasberg, joilla kaikilla on ukrainalaisia juuria.

Ukrainan kansanperinne on vaikuttanut koko maailman musiikkiin. Ukrainalainen säveltäjä Mykola Leontovych on säveltänyt suositun joululaulun Carol of the Bells, joka perustuu ukrainalaiseen kansanlauluun Щедрик (”Štšedryk”).

Millaisia ukrainalaiset ovat?

Ukrainalaiset tunnetaan hyväsydämisyydestään, täsmällisyydestään ja kohteliaisuudestaan sekä työ- että yksityiselämässä. Tiimityötä ja muiden auttamista arvostetaan suuresti. Huomaavaisen luonteensa ja toisten huomioimisen ansiosta ammatillinen viestintä ukrainalaisten kanssa sujuu sujuvasti ja jättää lämpimän vaikutelman.

Vaikka ukrainalaiset ovat ahkeria kielenoppijoita, he arvostavat suuresti sitä, että heitä tervehditään muutamalla heidän oman kielensä ilmaisulla. Alla on muutamia hyödyllisiä lauseita tulevaa keskustelua tai kirjeenvaihtoa varten ukrainalaisten kanssa:

Hei! – Вітаю! (vitaju)

Tervetuloa! – Ласкаво просимо! (laskavo prosymo)

Hauska tavata! – Приємно познайомитися! (pryjemno poznajomytysja)

Näkemiin! – До побачення! (do pobačennja)

Kiitos! – Дякую! (djakuju)

Ole hyvä! – Прошу! (prošu)

Lue lisää

TRANSLY-KÄÄNNÖSTOIMISTO, KÄÄNNÖKSET, EDITOINTI, SISÄLLÖNTUOTANTOTÄYDEN PALVELUN KÄÄNNÖKSET, TIETOA MEISTÄ

Lue blogiamme

Translyn blogia kirjoittavat omat kääntäjämme, sanaseppomme ja editoijamme. Me rakastamme sitä, mitä teemme.

Joitakin asiakkaitamme

Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
delaval
elisa
finnair
Fortum tallinn
helkama
KPMG tallinnas
Neste
Nordea
Ramboll
s group
storaenso
tieto
valio

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimisto tarjoaa nopeaa ja laadukasta palvelua.

OTA YHTEYTTÄ, HALUAISIMME KUULLA SINUSTA

Älä unohda lisätä sähköpostiosoitettasi ja tiedostojasi, ja muista lähettää viestisi. Me odotamme.