vene-eesti

Miksi kannattaa tilata venäjänkieliset käännökset Transly-käännöstoimistosta?

Erinomainen venäjänkielinen käännös 

Transly-käännöstoimistolle on myönnetty kansainvälinen ISO 17100:2015 -laatusertifikaatti, mikä tarkoittaa, että Transly-käännöstoimisto täyttää kaikki käännöspalvelujen tarjoamista koskevat vaatimukset. Meiltä tilaamasi venäjänkielinen käännös säilyttää tekstin alkuperäisen merkityksen, ei sisällä virheitä ja kuulostaa luonnolliselta tarkoitetulle lukijalle. Siksi pidämme käännösprosessin aikana mielessä tekstin aiotun merkityksen ja välitämme sen tavalla, joka lukijan tai käyttäjän on helppo ymmärtää. Uskomme vakaasti, että hyvä venäjänkielinen käännös on sellainen, jonka venäjää puhuva liikekumppanisi, asiakkaasi tai kollegasi voi helposti ymmärtää taustastaan ja äidinkielestään riippumatta. ISO-sertifioitujen laatuprosessien avulla tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita oikeusalan käännöksiä. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi pyydämme lisätietoja ja tarkistamme tarvittaessa lähdetekstin. Jos haluat hyödyntää Venäjän markkinoita, pystymme lokalisoimaan käännöksen venäläiselle yleisölle – tämä on erityisen tärkeää, kun käännetään verkkosivustoja, markkinointitekstejä, käyttöturvallisuustiedotteita ja muita vastaavia.

vene tõlge

Nopeat venäjänkieliset käännökset

Työskentelemme nopeasti. Translyn erinomaisten teknisten ominaisuuksien, ammattitaitoisten kääntäjien ja sujuvien prosessien ansiosta käännösprosessimme on myös nopeampi. Teemme aina kaikkemme vastataksemme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, ja sama koskee hintatarjousten laatimista. Tarvittaessa voimme nopeuttaa prosessia entisestään, kun useat kääntäjät työskentelevät yhden projektin parissa samanaikaisesti. Nopeasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta myös työskentelynopeutemme paranee. Nykyaikainen käännösohjelmisto, joka tunnistaa tekstin toistot, nopeuttaa työprosessiamme entisestään. Työprosessimme venäjään kääntämisessä on tehokas ja joustava, ja päätökset tehdään nopeasti. Siksi voimme hyvin todeta, että Transly on yksi alan nopeimmista käännöspalvelujen tarjoajista.

kiire vene tõlge

Edullinen venäjänkielinen käännös

Transly tarjoaa käännöksiä parhaalla hinta-laatusuhteella. Käännösprojektimme toteutetaan uusinta teknologiaa käyttäen, ja niissä on mukana sekä maisterin tutkinnon suorittanut kääntäjä että ammattimainen toimittaja. Älykkään käännösohjelmiston ja jatkuvasti kehittyvän neuroverkkokääntämisen ansiosta voimme tarjota erittäin kilpailukykyisen hinnan venäjänkieliselle käännökselle. Tarjoamme myös alennuksen tekstin toistuvista osioista. Tällä alkaa olla merkittävä rooli pitkäkestoisissa asiakassuhteissa: mitä enemmän samanlaisia tekstejä käännämme, sitä alhaisemmaksi yksikköhinta muodostuu uskollisille asiakkaillemme. Käännämme jokaisen segmentin kerran, mikä tarkoittaa myös, että sinun on maksettava siitä vain kerran. Näin voit olla varma, että teemme sinulle parhaan tarjouksen.

soodne vene tõlge

Sujuva käännösprosessi

Meidän tehtävämme on tehdä käännösprosessista sinulle mahdollisimman sujuva ja kätevä. Laajan tietämyksemme ja kokemuksemme ansiosta olemme pystyneet kehittämään ratkaisuja, joiden avulla voimme hallita käännöksiä järjestelmällisesti ja hyödyntää samalla käännösmuisteja, termitietokantoja ja keskitettyä työnkulkujärjestelmää. Tiedämme, että projektinhallintaan kuuluu paljon muutakin kuin vain tekstin kääntämisen järjestäminen kielestä toiseen. Virtaviivaistettu työnkulku on välttämätöntä, jotta voidaan taata stressitön tilauskokemus, läpinäkyvä budjetti ja ajoissa valmistuvat venäjänkieliset käännökset. Tätä varten olemme minimoineet tai automatisoineet kaikki aikaa vievät vakiomenettelyt. Näin voit olla varma, että sekä budjetti että käännöksen määräaika vastaavat suuria odotuksiasi.

mugav vene tõlge

Taattua luottamuksellisuutta

Takaamme kaikkien tekstien luottamuksellisuuden. Digitaalinen turvallisuus, tietosuoja ja luottamuksellisuus ovat seikkoja, joihin suhtaudumme työssämme erittäin vakavasti, minkä vuoksi käännöspalvelusopimus sisältää myös salassapitosopimuksen. Tarvittaessa on myös mahdollista tehdä erillinen salassapitosopimus. Käännösohjelmiston ja suojatun tallennuspalvelimen käyttö auttavat vähentämään tietovuotojen riskiä. Käännösohjelmiston ansiosta tiedostoja ei tarvitse lähettää sähköpostitse, mikä auttaa estämään tietovuotoja ja väärin suunnattuja sähköpostiviestejä. Lisäksi käännösprosessiimme on integroitu reaaliaikainen varmuuskopiointi, mikä varmistaa, että venäjänkielinen käännöksesi on meillä turvallisissa käsissä.

konfidentsiaalne vene tõlge

Yhden pysähdyksen ratkaisu kaikkiin käännöstarpeisiisi

Haluamme, että yhteistyösi kanssamme on mahdollisimman kätevää. Teemme parhaamme vastataksemme kaikkiin käännös-, editointi- ja sisällöntuotantotoiveisiin sekä näihin palveluihin liittyviin toiveisiin. Siksi tarjoamme myös hakukoneoptimointipalvelun käännetyille verkkosivustoille ja verkkokauppojen lokalisointipalvelun. Palveluihimme kuuluu myös käännöskonsultointi, käännöslaadun arviointi, taustaselostukset ja jälkiäänitys. Lisäksi tarjoamme mielellämme käännettyjen tekstien taitto-, suunnittelu- ja painatuspalveluja. Näin varmistetaan, että löydät helposti ja kätevästi kaikki venäjänkielisiin käännöksiin liittyvät palvelut yhdestä paikasta.

vene tõlkebüroo

Transly-käännöstoimisto tarjoaa ammattimaisia käännöksiä, jotka säästävät aikaa ja rahaa.

Voit tehdä tilauksen lähettämällä meille sähköpostia tai täyttämällä kyselylomakkeen seuraavilla tiedoilla:

 • mistä palveluista olet kiinnostunut
 • millä kielillä tarvitset palvelua
 • mikä on työn määräaika.

Liitä pyyntöä lähettäessäsi mukaan myös mahdolliset lisätiedot tai käsiteltävä tiedosto, jotta voimme analysoida sen ja antaa sinulle tarkan tarjouksen.

Saat tarjouksen tunnin kuluessa.

Saada_päring

Mikä venäjänkielinen käännöspalvelu minun pitäisi valita?

Venäjän tekninen käännös

Tekninen käännös kattaa muun muassa tekniikan alan, rakentamisen, ympäristönsuojelun ja teknologian, tietotekniikan, liikenteen, automaation jne. Yleisimpiä teknistä käännöstä vaativia tekstityyppejä ovat esimerkiksi käyttöohjeet, turvallisuusohjeet, pikakäynnistysoppaat, asennusoppaat, raportit ja sovellukset. Tekniset käännökset ovat erittäin tärkeä osa Translyn tarjoamia palveluja. Käännämme käyttöoppaita ja tietotekniikkaan liittyviä tekstejä venäjäksi, lokalisoimme sovelluksia venäjänkielisille markkinoille ja tarjoamme monia muita palveluja.

tehnikateksti tõlkimine vene keelde

Verkkosivukäännös venäjäksi

Verkkosivukäännös on yksi suosituimmista käännöspalveluistamme. Laadukas verkkosivukäännös luo yrityksestäsi luotettavan kuvan. Siksi käännämme yrityksesi verkkosivut venäjäksi nopeasti, kätevästi ja laadukkaasti. Verkkosivutekstien manuaalinen kopioiminen kuuluu menneisyyteen – me käytämme älykästä teknologiaa, jonka avulla tekstien vieminen ja käännösten tuominen onnistuu automaattisesti. Translyn venäjän kielen kääntäjillä ja toimittajilla on SEO-osaamista, ja verkkosivustoja, verkkotekstejä ja blogitekstejä kääntäessään he huomioivat strategiset avainsanat.

kodulehe tõlkimine vene keelde

Taloudellisten tekstien kääntäminen venäjäksi

Taloudellisten tekstien kääntäminen venäjäksi on tärkeä ala, joka sisältää vuosikertomusten käännökset venäjäksi sekä venäjänkieliset käännökset kirjanpitoasiakirjoista, tiliotteista, maksutositteista jne. Translyn käyttämisen edut tehtäessä venäjänkielisiä käännöksiä taloudellisista teksteistä ovat seuraavat: taloussanaston sekä kirjanpito- ja pankkiterminologian tuntemus, luottamuksellisuus, nopeus, hyvä viestintä ja erinomainen hinta-laatusuhde.

majandustõlge vene keelde

Oikeusalan käännökset venäjäksi

Oikeusalan venäjänkielisiin käännöksiin kuuluu sopimusten, oikeudenkäyntiasiakirjojen ja lainsäädännön kääntäminen. ISO-sertifioitujen laatuprosessien avulla tuotamme tarkkoja ja terminologisesti oikeita oikeusalan käännöksiä venäjäksi. Transly noudattaa tiukkoja henkilötietojen suojaa koskevia sääntöjä ja luottamuksellisuutta koskevia vaatimuksia, jotka ovat erityisen tärkeitä oikeudellisessa kääntämisessä.

õigustekstide tõlkimine vene keelde

Markkinointikäännökset venäjäksi

Markkinointitekstin kääntämistä venäjäksi voidaan pitää onnistuneena, kun viesti välitetään tarkasti venäjäksi, käännös heijastaa tuotemerkin arvoja ja tyyliä, ja ennen kaikkea venäjänkielinen käännös ei näytä käännökseltä. Tuotekuvausten, verkkosivustojen, verkkokauppojen, yleiskatsausten, artikkelien, iskulauseiden, mainosten, kampanjaviestien, myyntitarjousten, yritysten tavoitteiden tai visioiden sekä brändiarvojen kääntäminen venäjäksi kuuluu kaikki venäjänkielisten markkinointikäännösten piiriin. Markkinointitekstien kääntämisen lisäksi tarjoamme myös asiantuntevia venäjän kielen lokalisointi- ja transcreation-palveluita eli luovaa kääntämistä venäjäksi.

turundusteksti tõlkimine vene keelde

Tieteellisten tekstien käännös venäjäksi

Tieteellisten tekstien kääntäminen venäjäksi on myös yksi tärkeimmistä palveluistamme. Asiakkaitamme ovat Tallinnan yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto, Viron tutkimusneuvosto, Viron geologinen tutkimuskeskus, Viron ympäristötutkimuskeskus, Praxis Center for Policy Studies, Viron opetus- ja tutkimusministeriö ja monet muut. Tutkimusartikkeleiden tai väitöskirjojen venäjänkielisissä käännöksissä kiinnitämme erityistä huomiota asianmukaiseen terminologiaan ja teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa laadukkaan käännöksen varmistamiseksi.

teadusteksti tõlkimine vene keelde

Lääketieteelliset käännökset venäjäksi

Venäjänkieliseen lääketieteelliseen käännökseen kuuluu muun muassa lääkinnällisten laitteiden käyttöohjeiden, lääkkeitä koskevien tietojen, potilastiedotteiden, potilaskertomusten, farmaseuttisten tutkimusten ja muiden vastaavien kääntäminen venäjäksi. Kaikki venäjänkieliset käännökset läpäisevät ISO-standardin mukaisen laadunvarmistusprosessin, jolla varmistetaan, että venäjän käännökset ovat tarkkoja, valmistuvat ajallaan ja täyttävät muut laatuvaatimukset. Muita Translyn valitsemisen mukanaan tuomia etuja ovat luottamuksellisuus, nopeus, ja erinomainen hinta-laatusuhde.

meditsiiniteksti tõlkimine vene keelde

Käyttöturvallisuustiedotteen käännös venäjäksi

Käyttöturvallisuustiedote on asiakirja, jossa annetaan tietoa siitä, miten kemikaalin turvallinen käyttö voidaan varmistaa koko toimitusketjussa. Koska kukin käyttöturvallisuustiedotteen toimittaja on vastuussa käyttöturvallisuustiedotteen sisällöstä, on parasta antaa käyttöturvallisuustiedotteiden kääntäminen venäjäksi Transly-käännöstoimistolle. Sen lisäksi, että käännämme tekstin, voimme myös tunnistaa sen mahdolliset merkittävät puutteet tai epäjohdonmukaisuudet. Meillä on laaja kokemus käyttöturvallisuustiedotteiden kääntämisestä venäjäksi. Tunnemme aina uusimman sovellettavan lainsäädännön ja virallisen terminologian, jotta voimme varmistaa käyttöturvallisuustiedotteiden käännösten oikeellisuuden, selkeyden ja tarkkuuden.

ohutuskaartide tõlkimine vene keelde

Venäjän kielen lokalisointi

Ohjelmiston lokalisointi on tietokoneohjelman tai mobiilisovelluksen kääntämistä ja mukauttamista venäjänkielisille markkinoille. Ohjelmistojen lokalisoinnissa otetaan huomioon venäjänkielisen maan käyttäjien mieltymykset, tarpeet ja tottumukset. Ohjelmistojen lokalisointityöt on Transly-käännöstoimistossa uskottu ammattitaitoisille kääntäjille, jotka ovat sekä teknisesti taitavia että venäjää äidinkielenään puhuvia.

tarkvara lokaliseerimine vene

Venäjän tulkkauspalvelut

Tulkkaus, kuiskattu tulkkaus, etätulkkaus, konferenssitulkkaus ja konsekutiivitulkkaus ovat venäjänkielisiä käännöspalveluita, joita tarvitaan tapahtumissa, kokouksissa, koulutuskursseilla, notaarin palveluissa jne. Translyn venäjän kielen tulkit ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus eri aloilta. Voimme myös auttaa sinua löytämään tarvittaessa parhaan tulkkausratkaisun.

suuline tõlge vene keelde

Auktorisoitu käännös venäjäksi

Auktorisoitu käännös venäjään on virallisten asiakirjojen käännöspalvelu, jota tarjoamme yhteistyössä auktorisoitujen venäjän kääntäjien kanssa. Auktorisoitu venäjän kielen kääntäjä ottaa vastuun käännöksen oikeellisuudesta allekirjoituksellaan ja leimallaan. Jos esimerkiksi kouluun pääsyä, matkustamista tai oikeudenkäyntiä varten vaaditaan oikeaksi todistettu venäjänkielinen käännös, vain auktorisoidut kääntäjät ovat päteviä kääntämään nämä asiakirjat venäjäksi.

vandetõlge vene keelde

Paras käännös on ihmisen työpanoksen ja tekniikan tulos. Transly-käännöstoimistolta saat parhaat käännöspalvelut.

Käännöskielet

Käännökset suomi-venäjä ja venäjä-suomi

Yli viisi miljoonaa ihmistä puhuu suomea. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta suomeksi. Käännämme myös suomesta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö suomi-venäjä-suomi-käännöksestä!

soome tõlge

Käännökset englanti-venäjä ja venäjä-englanti

Englantia puhuu maailmanlaajuisesti 1,5 miljardia ihmistä! Transly kääntää verkkosivut, käyttöohjeet, esitteet, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta englanniksi. Käännämme myös englannista venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö englanti-venäjä-englanti-käännöksestä!

inglise tõlge

Käännökset saksa-venäjä ja venäjä-saksa

Ei ole helppoa pelastaa kasvojaan saksalaisen silmissä, kun on tehnyt kirjoitusvirheen. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta virheettömästi saksaksi. Käännämme myös saksasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö saksa-venäjä-saksa-käännöksestä! Me odotamme.

saksa-tõlge

Käännökset ranska-venäjä ja venäjä-ranska

Tiesitkö, että yli 200 miljoonaa ihmistä maailmassa puhuu ranskaa? Käännämme verkkosivuja, ruokalistoja, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta ranskaksi. Käännämme myös ranskasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö ranska-venäjä-ranska-käännöksestä!

prantsuse-tõlge

Käännökset espanja-venäjä ja venäjä-espanja

Tiesitkö, että euroopassa puhuttu espanja ja latinalaisamerikkalainen espanja eroavat toisistaan? Transly kääntää verkkosivut, sopimukset ja paljon muuta espanjaksi. Käännämme myös espanjasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö espanja-venäjä-espanja-käännöksestä! 

hispaania tõlge

Käännökset italia-venäjä ja venäjä-italia

Italiaa puhuu noin 85 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Käännämme italiaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös italiasta venäjään. Lähetä meille italia-venäjä-italia-käännöspyyntö! Me odotamme.

Itaalia tõlge

Käännökset liettua-venäjä ja venäjä-liettua

Yli kaksi miljoonaa ihmistä puhuu liettuaa äidinkielenään. Käännämme liettuaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös liettuasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö liettua-venäjä-liettua-käännöksestä! Me odotamme.

leedu tõlge

Käännökset latvia-venäjä ja venäjä-latvia

Yli miljoona ihmistä puhuu äidinkielenään latviaa. Käännämme latviaksi sivustoja, verkkokauppoja, tuoteselosteita, luetteloita, markkinointitekstejä, asiakirjoja ja paljon muuta. Käännämme myös latviasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö latvia-venäjä-latvia-käännöksestä! Me odotamme.

läti tõlge

Käännökset puola-venäjä ja venäjä-puola

Puolan kielellä on maailmanlaajuisesti yhteensä 38 miljoonaa puhujaa. Käännämme puolaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös puolasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö puola-venäjä-puola-käännöksestä!

Poola tõlge

Käännökset viro-venäjä ja venäjä-viro

Viroa puhuu äidinkielenään noin miljoona ihmistä. Käännämme liettuaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös virosta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö venäjä-viro-venäjä-käännöksestä!

estonian translation

Käännökset norja-venäjä ja venäjä-norja

Norjaa puhuu äidinkielenään yhteensä 5 miljoonaa ihmistä. Transly kääntää sivustot, verkkokaupat, sopimukset, markkinointitekstit ja paljon muuta norjaksi. Käännämme myös norjasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö norja-venäjä-norja-käännöksestä!

norra tõlge

Käännökset ukraina-venäjä ja venäjä-ukraina

Yli 45 miljoonaa ihmistä puhuu ukrainaa äidinkielenään. Käännämme ukrainaksi verkkosivuja, käyttöohjeita, esitteitä, sopimuksia, markkinointitekstejä ja paljon muuta. Käännämme myös ukrainasta venäjään. Lähetä meille tarjouspyyntö ukraina-venäjä-ukraina-käännöksistä! Me odotamme.

Ukraina eesti ukraina

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimiston innokkaat kääntäjät tarjoavat nopeita ja laadukkaita käännöksiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä venäjänkielisistä käännöksistä

Mitä on otettava huomioon venäjänkielistä käännöstä tilattaessa?

Ennen venäjänkielisen käännöksen tilaamista kannattaa tarkistaa täyttyvätkö tietyt kriteerit, sillä tämä auttaa varmistamaan, tarjoaako mahdollinen käännöskumppani laadukasta käännöspalvelua, ja takaa sen, että olet tyytyväinen valmiiseen käännökseen. Meidän käännöstoimistomme täyttää aina seuraavat ehdot:

 • Tekstisi kääntää kääntäjä, jolle kohdekieli on äidinkieli.
 • Teknisen tekstin kääntäjä tuntee kyseisen aihealueen tai on valmis perehtymään siihen tarpeen mukaan.
 • Tekstin kääntää kokenut kääntäjä, joka ei pelkästään käännä sanoja mahdollisimman tarkasti, vaan pyrkii myös välittämään tekstin sävyn tai pitämään tyylin neutraalina siten, että käännös olisi miellyttävää luettavaa.
 • Oli kyseessä sitten sopimus tai lakiteksti, lääketieteellinen tai muu teksti, kääntäjä tuntee aina olevansa vastuussa työstään ja pyrkii välittämään merkityksen virheettömästi.
 • Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa – otamme huomioon heidän tyylilliset mieltymyksensä, terminologiset käytännöt ja käännöksen käyttötarkoituksen, jotta voimme toimittaa käännöksen, joka vastaa heidän odotuksiaan.
 • Pääsääntöisesti venäjänkieliset käännöksemme editoidaan aina.
 • Tarjoamme vakituisille asiakkaille alennusta toistuvien käännössegmenttien pohjalta.
 • Toimitamme käännöksesi ajallaan.

Copywriting venäjäksi ja venäjänkielisen tekstin editointi – mitä on otettava huomioon?

Koska tarjoamme sisällöntuotantoa useilla kielillä, voimme tarjota myös venäjänkielistä sisällöntuotantoa. Lisäksi editoimme ja oikoluemme venäjänkielisiä tekstejä – tämän tekee aina venäjää äidinkielenään puhuva editoija. Palveluvalikoimaamme kuuluu myös erilaisten tekstien sovittaminen venäjäksi. Muokkaus ei ole pelkästään kääntämistä, vaan pitää sisällään myös tekstin muokkaamista venäläiseen kulttuuri- ja kielimaisemaan soveltuvaksi. Yleensä tämä tarkoittaa tekstin joidenkin osien kirjoittamista uudelleen, mutta tarvittaessa myös ehdotuksia väriteeman, symbolien, jne. vaihtamisesta. Taitavat venäjää äidinkielenään puhuvat copywriterimme muokkaavat esimerkiksi mainosviestejä, toimintakehotuksia ja käsitteellisiä tekstejä.

Miten venäjänkielisen käännöksen hinta määräytyy?

Venäjänkielinen käännös on erittäin edullinen, koska vaikka laadukkaiden käännösten kysyntä on suuri, on olemassa monia erinomaisia venäjänkielisiä kääntäjiä. Lopullinen hinta riippuu tarkasta kieliparista, käännettävän tekstin aiheesta, halutusta toimitusajasta, tiedostomuodosta, jne. Kanta-asiakkaille tarjoamme alennusta käännettävissä teksteissä esiintyvistä toistoista. Erinomaiset venäjän kielen kääntäjämme tekevät aina parhaansa varmistaakseen, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä käännöksiimme venäjästä tai venäjään.

Kuinka vahva venäjän kielen vaikutus on?

Venäjä kuuluu indoeurooppalaisten kielten perheeseen ja on virallinen kieli Venäjällä, Valko-Venäjällä, Kazakstanissa, Kirgisiassa ja monissa pienemmissä maissa. Kaikkiaan maailmassa on 260 miljoonaa venäjän kielen puhujaa, joista 150 miljoonaa puhuu sitä äidinkielenään. Venäjä on maailman kahdeksanneksi puhutuin kieli. Suuren puhujamääränsä vuoksi, ja hämmentävästä kieliopista ja monimutkaisista kyrillisistä aakkosista huolimatta, venäjä on myös yksi Yhdistyneiden kansakuntien kuudesta virallisesta kielestä. Venäjän kielen vaikutuksella on myös kulttuurinen ulottuvuus, sillä venäjän kieleen liittyy merkittävä ja rikas kirjallinen perintö. Venäjä on upea ja rikas kirjallinen kieli, jossa on vaikeaselkoinen kielioppi ja monimutkainen kyrillinen aakkosto. Pushkinin, Dostojevskin, Tolstoin, Nabokovin, Tšehovin, Yeseninin, Gogolin, Pelevinin, Majakovskin ja monen muun kaltaiset suuren luokan kirjailijat ovat antaneet maailmalle paljon venäjän kielellä.

Miksi kääntää venäjäksi?

Myyntimateriaalien, tuoteluetteloiden ja verkkosivujen kääntäminen venäjäksi on järkevää, jos yrityksesi toimii Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa tai Bulgariassa. Lähes 30 % Viron väestöstä puhuu äidinkielenään venäjää. Venäläisiä on noin 25 prosenttia Latvian väestöstä. Noin 6 % liettualaisista puhuu venäjää äidinkielenään. Jos viet tuotteita Ukrainaan tai Bulgariaan, markkinointimateriaalien kääntäminen venäjäksi on myös järkevää, sillä ukraina ja bulgaria ovat samankaltaisia kuin venäjä, ja ukrainalaiset ja bulgarialaiset ymmärtävät venäjää yleensä hyvin. Venäjänkielinen käännös on edullinen käännöspalvelu. Kääntämällä tekstisi venäjäksi voit huomattavasti laajentaa tuotteesi tai palvelusi kohdeyleisöä. Siksi myyntiaineistojen, verkkosivuston, lehdistötiedotteiden tai tuoteluetteloiden kääntäminen venäjäksi on aina kannattavaa.

Mikä tekee venäjän kielestä mielenkiintoisen?

Venäjä on hyvin rikas kieli. Itse asiassa se on niin rikas, että se sisältää monia sanoja, joilla ei ole suoraa vastinetta muissa kielissä. Yksi tällainen sana on esimerkiksi “тоска“, joka usein löyhästi käännetään “melankoliaksi”, vaikka venäjänkieliset ovat olleet jokseenkin eri mieltä tämän käännöksen kanssa. Vladimir Nabokov on sanonut seuraavaa sanasta “тоска”: “Syvimmillään ja tuskallisimmillaan se on suuren henkisen ahdistuksen tunne, usein ilman mitään erityistä syytä. Jos ei liikuta aivan yhtä makaaberilla tasolla, on se sielun sameaa särkyä, kaipuuta ilman mitään kaivattavaa, sairasta kaihoa, epämääräistä levottomuutta, henkistä kärsimystä, ikävöintiä. Tietyissä tapauksissa voi olla kyse halusta jotakuta tai jotain erityistä kohtaan, nostalgiasta, sydänsuruista. Alimmalla tasolla se vastaa ikävystymistä, tylsyyttä.” Toinen tällainen sana on “бытие“, joka yleisesti mutta riittämättömästi käännetään “olemiseksi”. “бытие”-sanan todellinen merkitys on kuitenkin lähempänä hypertietoista olemassaoloa, objektiivista ja analyyttistä olemisen tunnetta, elämän rikkautta olemassaolon kautta. Lopuksi, tämä kolmas esimerkki on erityisen mielenkiintoinen: “переподвыподверт” sisältää yhteensä neljä etuliitettä, joista yksi jopa toistetaan, nimittäin пере-под-вы-под-верт. Tämä itseensä viittaava sana tarkoittaa jonkin tekemistä monimutkaisella tai käsittämättömällä tavalla. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä monista venäjänkielisistä sanoista, jotka tarvitsevat lisäselvennystä käännöksessä. Siksi venäjän kielen kääntäjän työ pitää sisällään suuren vastuun.

Mikä erottaa parhaat venäjän kielen kääntäjät muista?

Venäjä on monimutkainen kieli. Venäjä esimerkiksi mahdollistaa täysin uusien sanojen muodostamisen suffikseja eli päätteitä käyttäen. Näillä tilapäisillä sanoilla puhuja kykenee ilmaisemaan tunteitaan käsiteltävää kohdetta tai aihetta koskien. Lisäksi puhuja voi venäjäksi muuttaa lauseen merkitystä muuttamalla sanajärjestystä. Näin ollen parhaille venäjän kielen kääntäjille on ominaista erityisen vahva kielitaju sekä huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin ja kielen vivahteisiin. Tarkkuus, huolellisuus, perusteellisuus ja mahtavat viestintätaidot erottavat parhaat kääntäjät pelkästään erittäin hyvistä. Käännöstoimistomme toimii vain kaikista parhaiden venäjän kielen kääntäjien kanssa, jotka aina ajallaan toimittavat sujuvia ja terminologialtaan paikkansapitäviä venäjän käännöksiä, joissa otetaan huomioon venäjän kielen vivahteet.

Lue lisää

TRANSLY-KÄÄNNÖSTOIMISTO, KÄÄNNÖKSET, EDITOINTI, SISÄLLÖNTUOTANTOTÄYDEN PALVELUN KÄÄNNÖKSET, TIETOA MEISTÄ

Lue blogiamme

Translyn blogia kirjoittavat omat kääntäjämme, sanaseppomme ja editoijamme. Me rakastamme sitä, mitä teemme.

Joitakin asiakkaitamme

Beckhoff tallinn
Bolt tallinn
CGI_Tallinn
delaval
elisa
finnair
Fortum tallinn
helkama
KPMG tallinnas
Neste
Nordea
Ramboll
s group
storaenso
tieto
valio

Luota käännöksesi meidän käsiimme. Transly-käännöstoimisto tarjoaa nopeaa ja laadukasta palvelua.

OTA YHTEYTTÄ, HALUAISIMME KUULLA SINUSTA

Älä unohda lisätä sähköpostiosoitettasi ja tiedostojasi, ja muista lähettää viestisi. Me odotamme.